eetgeluk-universiteit_recepten_zoete-aardappel-salade

Bereiding

VOORBEREIDING 5 MINUTEN - BEREIDING 15 MINUTEN

Schil de zoete aardappels snij ze in blokjes. Bak de blokjes 10 minuten in de Airfryer (of koekenpan) met kokosolie, knoflook en rozemarijn (naar smaak toevoegen).

Leg de rucola op een bord. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en snij hem in de schil in plakjes. Deze plakjes kun je er vervolgens met een lepel uitscheppen en op de rucola leggen. Kook ook de eieren en snijd ze in plakjes.

Voeg de zoete aardappel toe en maak de dressing. Meng alles door elkaar.

TIP marineren van de blokjes zoete aardappel gaat heel makkelijk in een boterhamzakje of diepvrieszakje. Je doet daarin de stukjes aardappel, voegt de kruiden en olie erbij, even kneden maar en klaar ben je zonder geknoei.

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 1 kleine zoete aardappel (ongeveer 100 g)
  • 1 eetrijpe avocado
  • 1 el kokosolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl rozemarijn

Dressing

  • 2 el olijfolie
  • 1 el zeewier
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 el bieslook

VOOR 1 PERSOON

Print

Makkelijk bij het koken