EU_recepten_november-2019_zoete-aardappel-quiche

Bereiding

VOORBEREIDING 30 MINUTEN - BEREIDING 45 MINUTEN

Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een quichevorm in of leg er een vel bakpapier in.

Kneed alle ingrediënten voor de bodem in een kom. Verdeel het deeg over de bodem van de quichevorm (alleen de bodem, niet de randen). Zet het 15 minuten in de oven.

Haal de bodem uit de oven en bouw de quiche verder. Verdeel de zoete aardappel, ui en tijm over de bodem.

Klop in een kom de eieren los en voeg de room toe. Breng op smaak met peper en zout. Giet het eimengsel over de vulling. Verdeel de mozzarella over de quiche.

Zet de quiche 45 minuten in de oven en laat vervolgens goed afkoelen.

Ingrediënten

VOOR 1 QUICHE

Bodem

  • 160 gram amandelmeel
  • 80 gram roomboter
  • 1 ei
  • 40 gram havermout
  • Snuf zout

Vulling:

  • 3 eieren
  • 200 ml ongezoete room
  • Zout en peper naar smaak
  • 400 gram zoete aardappel (in blokjes en 5 minuten gestoomd of gekookt)
  • 1 gebakken ui (in stukjes)
  • 1 el verse tijm
  • 1 bol buffelmozzarella voor bovenop de taart

 

Print

Makkelijk bij het koken