eetgeluk-universiteit_recepten_november-2020_zoete-aardappel-chili

Bereiding

VOORBEREIDING 15 MINUTEN - BEREIDING 2,5 UUR

Snijd de runderworstjes in stukken. Verhit boter in een grote stoofpan en bak hierin de stukjes worst goudbruin. Voeg de paprika, knoflook, kruiden en tomaten toe, breng het aan de kook en laat het 2 uur stoven met deksel op de pan.

Voeg de bonen een half uur voor het einde toe.

Schil de zoete aardappelen, snijd ze in stukken en kook of stoom ze gaar. Stamp of pureer ze en meng met de yoghurt, bieslook en wat zout en peper. Serveer de chili met de zoete aardappelpuree.

Ingrediënten

VOOR 4 PERSONEN

  • 4 runderworstjes
  • 2 el roomboter of kokosolie
  • 2 rode paprika, in stukjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 800 g gehakte tomaten (uit blik)
  • 400 g kidneybonen (uit blik)
  • 1 kilo zoete aardappelen
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 2 el gehakte bieslook
  • Zout en peper naar smaak

Print

Makkelijk bij het koken