eetgeluk-universiteit_recepten_zalmsoep_1100x400

Bereiding

VOORBEREIDING 5 MINUTEN - BEREIDING 15 MINUTEN

Verhit de boter in een soeppan en voeg het meel toe wanneer deze gesmolten is. Roer het goed totdat er geen roggemeel meer te zien is. Voeg een klein gedeelte van de bouillon toe en zorg dat het goed oplost. Voeg vervolgens de rest van de bouillon toe. Breng het aan de kook tot het een mooie gebonden soep is. Voeg dan de zalmmoten, slagroom, tomatenpuree en citroensap toe en kook dit 10 minuten. Serveer in elke kom 1 zalmmoot met de soep. Garneer met een beetje peterselie.

Ingrediënten

VOOR 4 KOMMEN

  • 4 zalmmoten (deze laat je heel)
  • 40 g roomboter
  • 40 g roggemeel
  • 1 liter bouillon
  • 100 ml ongezoete slagroom
  • 2 tl citroensap
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el fijngehakte peterselie

Print

Makkelijk bij het koken