eetgeluk-universiteit_recepten_zalm-witlofschotel-peer

Bereiding

VOORBEREIDING 15 MINUTEN - BEREIDING 30 MINUTEN

Verwarm de oven voor op 200 graden. Neem een ruime ovenschaal en vet deze in. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd de witlof in kleine reepjes. Verwarm de boter in een pan en roerbak hierin de uiringen en witlof kort.

Haal de pan van het vuur en doe de witlof in een kom. Voeg de crème fraiche, eieren, peer en zalm toe en meng. Verdeel over de ovenschaal. Meng voor de kruimellaag het meel, de melk, boter, zout en peper tot een kruimelig deeg. Verdeel dit over de rode kool en zet de ovenschotel 30 minuten in de oven. Serveer met een salade.

Ingrediënten

VOOR 4 PERSONEN

  • 600 g witlof
  • 1 ui, in ringen
  • 2 el roomboter of kokosolie
  • 125 g crème fraiche
  • 2 eieren
  • 1 rijpe peer, geschild, zonder klokhuis, in stukjes
  • 400 g wilde zalm uit blik
  • 225 g havermeel
  • 150 ml (plantaardige) melk
  • 100 g roomboter, in blokjes
  • Zout en peper naar smaak
  • Serveren met: een groene salade

Print

Makkelijk bij het koken