EU_recepten_maart-2020_tomatensoep-met-ballen

Bereiding

VOORBEREIDING 10 MINUTEN - BEREIDING 25 MINUTEN

Maak het gehakt aan met een beetje peper, zout en meng de verkruimelde roggecrackers erdoor. Laat het even staan zodat de kruimels hun werk kunnen doen.

Bak in een beetje olie in de soeppan de uitjes en knoflook glazig. Doe de pomodori tomaten erbij in de pan en voeg nog een beetje water toe (meestal spoel ik de flesjes om met wat water en dit giet ik erbij, let er wel op dat de soep mooi dik blijft). Breng rustig aan de kook. Haal de broccoli roosjes van de stronk en doe deze erbij in de soep.

Draai balletjes van het gehakt en laat deze meekoken in de soep. Maak de soep op smaak met een beetje peper en zout of bouillon. Garneer met een beetje gesneden peterselie en een schepje creme fraiche. Lekker met versgebakken zuurdesembrood en roomboter.

Ingrediënten

VOOR 1 PERSOON

  • 1-2 potten pomodori tomaten (het lekkerste is die van Demeter, maar daarvoor moet je wel naar de bio winkel)
  • 1 stronk broccoli in kleine roosjes
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 1 uitje fijngesneden
  • 250 gram rundergehakt
  • 4 roggecrackers verkruimeld
  • Handje peterselie fijngesneden
  • Bekertje crème fraiche

Print

Makkelijk bij het koken