EU_recepten_november-2019_witlofrolletjes-met-ham-en-kaas

Bereiding

VOORBEREIDING 25 MINUTEN - BEREIDING 35 MINUTEN

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Maak de witlofstronken schoon en snij deze doormidden. Blancheer ze ongeveer 10 minuten in kokend water en doe ze dan in een vergiet.

Maak intussen de bloemkool schoon en snij deze in stukjes. Schil de aardappel en snijd ook in stukken. Kook de bloemkool samen met de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar.

Neem een ovenschaal rol de uitgelekte witlofstronkjes alvast in de ham. Leg ze in de ovenschaal. Kruimel de gorgonzola er overheen (als je hier niet van houdt, dan laat je dat gewoon weg). Rasp het stukje geitenkaas op een rasp.

Zodra de bloemkool en aardappel gaar zijn kun je ze grof stampen met de stamper. Eventueel kun je de staafmixer erdoor halen voor een fijnere textuur, maar dit hoeft niet.

Doe het bloemkool-aardappelmengsel over de hamrolletjes en doe de geraspte kaas er overheen. Plaats ongeveer 30 minuten op 180 graden in de oven (tot de kaas gezellig bruin wordt).

Ingrediënten

VOOR 4 PERSONEN

  • 1 rauwe witlofstronk per persoon
  • 1 bloemkool
  • 2 aardappelen
  • 8 plakjes ham
  • Stukje geitenkaas of zakje geraspte geitenkaas
  • 100 gram gorgonzola (optioneel)

Print

Makkelijk bij het koken