EU-member_recepten_februari-2020_winterse-knolletjessoep-breed

Bereiding

VOORBEREIDING 30 MINUTEN - BEREIDING 25 MINUTEN

Bak de prei samen met de knollen en wortels kort aan in de soeppan in een beetje kokosvet of olijfolie. Zet vervolgens het vuur zacht en laat 30 minuten stoven totdat alles zacht en gaar is.

Voeg dan de knoflook, kruiden en specerijen toe en laat het weer even stoven. Vervolgens voeg je de bouillon toe en breng je het op smaak met peper en Keltisch zeezout. Laat het dan nog eens 20 minuten zachtjes doorkoken.

Verwijder de laurierblaadjes en pureer de soep. Bak vervolgens de Serranoham en snijd het in stukjes. Serveer de soep met de Griekse yoghurt en garneer met de snippers Serranoham.

Ingrediënten

VOOR 5 PORTIES

  • 2 preien in smalle ringetjes
  • 750 g. verschillende soorten knollen en wortelen in stukjes (bijvoorbeeld pastinaak, wortel, knolselderij, winterknolletjes, koolrabi etc.)
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 el. tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • Snufje cayennepeper
  • Flinke snuf kurkuma
  • 1 l. kippenbouillon
  • 100 g. Serranoham
  • 125 ml. Griekse yoghurt
  • Peper en Keltisch zeezout naar smaak

Print

Makkelijk bij het koken