EU_recepten_maart-2020_whole-orange-cake

Bereiding

VOORBEREIDING 30 MINUTEN - BEREIDING 45 MINUTEN

Doe de sinaasappel in een pan met water en laat dit een uur koken en vervolgens afkoelen. Pureer de sinaasappel in zijn geheel met schil en al met de staafmixer.

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een bakvorm in. Week de dadels 10 minuten in warm water. Ontpit de dadels en doe ze samen met de 3 eieren in de blender. Maal dit tot een puree. Doe de puree in een kom en voeg hier het speltmeel en het amandelmeel bij samen met de bakpoeder bakpoeder. Voeg tot slot de sinaasappelpuree en de gesmolten boter voorzichtig toe. De het mengsel in de bakvorm en bak dit in ongeveer 40-45 minuten tot de cake bruin is en terugveert als je hem indrukt. Laat de cake afkoelen.

Het kan zijn dat het beslag niet goed rijst, maar ook ongerezen is de cake lekker. Je kunt de cake zonder versiering eten, maar je kunt ‘m ook overdwars doormidden snijden en er nog wat slagroom met daar doorheen stukjes vers fruit en vanillepoeder tussen doen.

Ingrediënten

VOOR 1 KLEINE BAKVORM

  • 1 sinaasappel
  • 140 g medjouldadels*
  • 3 eieren
  • 85 g speltmeel*
  • 100 g amandelmeel
  • 3 tl bakpoeder
  • 50 g gesmolten roomboter

Optioneel

  • 500 ml slagroom
  • Kleine stukjes vers fruit
  • Vanillepoeder

Print

Makkelijk bij het koken