de-gelukkige-eter_EU_recepten_april-2019_chocolate-bonbon

Bereiding

VOORBEREIDING 10 MINUTEN - BEREIDING 10 MINUTEN

Oven voorverwarmen op 220 °C. Breek de chocolade in stukjes en doe deze samen met de boter in stukjes in een kom of pannetje.
Zet de kom of pan in een grotere pan met kokend water, zodat de chocolade au bain-marie gaat smelten. Klop ondertussen in een andere kom de eieren met de kokosbloesemsuiker schuimig met de mixer.
Als de chocolade gesmolten is, meng je deze voorzichtig door de eieren. Rasp wat sinaasappelschil boven de kom. Voeg de boekweitmeel toe door een zeefje zodat deze niet klontert. Schep alles goed om met een lepel (niet meer mixen).
Vet 4 ovenvormpjes in met roomboter en bestuif met wat boekweitmeel. Vul de vormpjes met de chocolade en zet ze ±6 minuten in de oven. Het chocolademengsel moet na 6 minuten van buiten stevig zijn, maar vanbinnen zacht. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op het aanrecht.
Vlak voor het serveren, kun je ze 2 minuten in de oven doen. Haal ze dan voorzichtig uit de vormpjes en serveer op een gebaksbordje.
Lekker met opgeklopte kokosroom!

Ingrediënten

VOOR 4 STUKS

  • 125 gram pure chocolade tenminste 70%*
  • 125 gram roomboter
  • 2 eieren
  • 4 el kokosbloesemsuiker*
  • 1 el boekweitmeel
  • 1 biologische sinaasappel

Print

Makkelijk bij het koken