EU_recepten_november-2019_walnoottaartje

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet een vlaaivorm van 24 cm goed in of leg er een vel bakpapier op.

Kneed voor de bodem het meel, de boter, kokosbloesemsuiker en zout tot het broodkruimels lijken. Voeg het eigeel toe en kneed kort nog even door. Verdeel de bodem over de taartvorm, zowel de bodem als de randen. Dit kun je doen door meel op het werkblad te strooien en het deeg uit te rollen met een deegroller. Verplaats de deeglap naar de taartbodem en druk het daar aan, verwijder de restjes. Druk het goed aan in de hoeken van de vorm. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Zet de bodem 10 minuten in de oven en laat deze vervolgens goed afkoelen.

Maak de vulling

Pureer de medjoul dadels in een keukenmachine. Voeg de room toe en laat de keukenmachine even draaien tot het goed gemengd is. Verwarm de boter in een pannetje tot het smelt. Voeg het dadelmengsel toe en laat het zachtjes 5 minuten pruttelen. Roer de walnoten er doorheen en verdeel de vulling over de taartbodem. Zet de taart nog 10 minuten in de oven en laat deze helemaal afkoelen.

VOORBEREIDING 25 MINUTEN - BEREIDING 25 MINUTEN

Ingrediënten

VOOR 8-10 STUKKEN

Voor de bodem:

  • 175 gram volkoren speltmeel *
  • 85 gram roomboter, in blokjes
  • 50 gram kokosbloesemsuiker *
  • 1 eigeel
  • snuf zout

Voor de vulling:

  • 200 gram Medjoul dadels, ontpit *
  • 100 ml (plantaardige) room, ongezoet
  • 100 gram roomboter
  • 200 gram walnoten

Print

Makkelijk bij het koken