eetgeluk-universiteit_recepten_september-2020_kipdrumsticks-pastinaakfriet

Bereiding

VOORBEREIDING 15 MINUTEN - BEREIDING 45 MINUTEN

Kruid de drumsticks met peper, zout, uitgeperste knoflook en wat kerriepoeder. Braad dan eerst de drumsticks in een hete pan in een klontje roomboter rondom bruin. Voeg er dan 400 ml water bij en zodra dit kookt zet je het vuur laag en doe je een deksel op de pan, laat dit rustig gaar stoven.

Verwarm dan de oven voor op 200 graden

Was de pastinaak en snijd ze in frites. Neem een plastic zak, doe de frites daarin en de peper en zout en olijfolie (en als je het lekker vindt dus ook een uitgeknepen teentje knoflook), bind de zak dicht en hussel het goed door elkaar. Leg een vel bakpapier op de bakplaat van je oven en verdeel de frites daarover. Bak de frites in 30 minuten goudbruin, schep ze tussendoor een keertje om. Worden ze te donker? Leg er dan even een velletje aluminiumfolie overheen.

Ondertussen snijd je de sla klein en doe je deze in 4 kommetjes. Je doet ook de rozijnen, de appel in stukjes en de paprika in stukjes allemaal apart in een kommetje en zet dit op tafel. Maak een dressing van 2 el olijfolie, 1 el appelazijn, 1 tl honing en ½ tl mosterd, klop dit stevig doorelkaar tot je een lobbige dressing hebt, zet ook deze op tafel.

Intussen zijn de frites klaar. Schep ze in een (voorverwarmde) schaal en strooi er nog wat (Kelthisch zee-)zout over. Doordat de kip is gegaard in het vocht, is in no time een heerlijke bouillon ontstaan. Bewaar deze! Je kunt het superfijn gebruiken als basis voor een soep of saus.

Ingrediënten

VOOR 4 PERSONEN

  • 4 kipdrumsticks
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl kerriepoeder
  • Klontje roomboter
  • Zak of krop ijsbergsla
  • 1 rode paprika
  • 3 handjes rozijnen*
  • 1 appel
  • 1 el appelazijn
  • 1 tl honing*
  • 1/2 tl mosterd
  • Peper en zout naar smaak
  • 2-3 pastinaken
  • Olijfolie

Print

Makkelijk bij het koken