EU-member_recepten_juli-2020_kip-ananasburger

Bereiding

VOORBEREIDING 15 MINUTEN - BEREIDING 5 MINUTEN

Wrijf de kipfilets in met de olijfolie en de garam masala poeder en een beetje zout. Bak de kipfilets op de BBQ aan beide kanten goudbruin. Rooster de ananasschijven heel kort op de BBQ. Snijd de hamburgerbroodjes open en rooster ook deze kort op de BBQ.

Meng de crème fraiche met de kaas, lenteuitjes en koriander. Smeer het creme fraiche mengsel op de binnenkanten van de hamburgerbroodjes. Bouw de burgers met sla, kipfilet en ananas en serveer.

** Als je geen garam masala poeder kunt vinden, kies dan een andere Indiase kruidenmix of neem 1 tl komijnzaad, 1 tl korianderpoeder, 1 tl paprikapoeder, snufje kaneel, snufje kruidnagel en een beetje zout.

Ingrediënten

VOOR 4 PERSONEN

  • 4 kipfilets
  • 2 el garam masala poeder**
  • Scheutje olijfolie
  • 4 ananasschijven (blik, op sapbasis)
  • 4 hamburgerbroodjes* van spelt en/of glutenvrij
  • 4 el crème fraiche
  • 75 gram geraspte kaas
  • 2 lenteuitjes, gesneden
  • Paar takjes koriander, fijngehakt
  • 2 handjes sla
  • Zout en peper naar smaak

Print

Makkelijk bij het koken