eetgeluk-universiteit_recepten_september-2020_gewokte-groene-kool-zoete-aardappel

Bereiding

VOORBEREIDING 5 MINUTEN - BEREIDING 15 MINUTEN

Smelt een klontje boter in een hete hapjespan. Rul het gehakt hierin bruin en voeg het zout en de kruiden hieraan toe. Snijd de groene kool in dunne repen en bak deze al omscheppend mee tot het gaar is. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 cm, stoom deze gaar (koken kan ook). Strooi op het bord de oude kaas over de groene kool en serveer met de zoete aardappel waar je wat zeezout overheen strooit.

Ingrediënten

VOOR 4 PERSONEN

  • 1 flinke groene kool
  • 400 gr rundergehakt
  • 4 zoete aardappelen
  • 200 gr geraspte oude kaas
  • 1 el Funghi Trifolati kruiden van Jonnie Boer
  • Klontje roomboter of kokosolie
  • Snuf zout

Print

Makkelijk bij het koken