EU-member_recepten_juli-2020_gemarineerde-zalm-mangosalsa

Bereiding

VOORBEREIDING 30 MINUTEN - BEREIDING 20 MINUTEN

Begin een half uur van tevoren. Wrijf de zalmfilets in met zout, peper en knoflookpoeder.

Meng in een ruime kom de tamarisaus, olijfolie en honing. Laat de zalmfilets hierin marineren. Zet ze afgedekt een half uurtje weg.

Maak ondertussen de salsa klaar. Pers de citroen met je handen en rasp de schil. Meng alle ingrediënten voor de salsa door elkaar in een kom.

Pak vervolgens de zalm in aluminiumfolie en bak dit op de BBQ, ongeveer 6 minuten per kant (afhankelijk van de grootte en dikte van je zalmfilets). Serveer de zalm met de sla en de salsa.

Ingrediënten

VOOR 4 PERSONEN

  • 4 zalmfilets
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Knoflookpoeder naar smaak
  • 6 el tamarisaus
  • 6 el olijfolie
  • 2 el honing*

Voor de salsa:

  • 1 citroen
  • 1 komkommer, in dunne plakken en in vieren
  • 1 rijpe mango, in blokjes
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • Handje pinda’s, grof gehakt
  • Paar takjes koriander, grof gehakt

Om erbij te serveren: 4 flinke handen sla

Print

Makkelijk bij het koken