Eetgeluk-membership_recepten_juni-2020_dopwertjes-frittata-witvis-spiesjes

Bereiding

VOORBEREIDING 15 MINUTEN - BEREIDING 30 MINUTEN

Snijd de Kabeljauw in blokjes van 2cm ongeveer. Doe de blokjes in een kom, schenk de olijfolie erover, knijp er één teen knoflook boven uit en kruid met peper en zout en schep dit even om en laat dan even staan.

Ondertussen breek je de eieren boven de blender, doe er wat peper en zout bij en de Al Andalus kruiden en blend dit tot een luchtige massa. Snijd de bosui in ringetjes en snipper de ui. Doe het eimengsel in een kom en roer de doperwtjes, de ui en de bosui erdoor. Knijp ook de andere teen knoflook hierboven uit en roer alles door.

Leg een vel bakpapier in een bakvorm of ovenschaal, schep het eimengsel erin en strooi de kaas erover. Schuif dit in de hete oven en bak af in ongeveer 25 minuten. Pak ondertussen de satéprikkers en verdeel de blokjes Kabeljauw over de prikkers. Verhit een grillpan of als je die niet hebt een koekenpan en bak de spiesjes tot de vis gaar is.

Serveer een stuk fritatta en voor ieder 2 Kabeljauwspiesjes.

Ingrediënten

VOOR 4 PERSONEN

  • 400 gr kabeljauw
  • 500 gr diepvries doperwtjes
  • 8 eieren
  • 1 bosje bosui
  • 1 flinke ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 handjes geraspte belegen kaas

Print

Makkelijk bij het koken