eetgeluk-membership_recepten_augustus-2020_verse-kerrieboemboe

Bereiding

VOORBEREIDING 5 MINUTEN - BEREIDING 5 MINUTEN

Doe alle ingrediënten samen in de blender en meng tot een soepele massa.

Tip: gebruik deze basis boemboe voor roerbakschotels, om een oosterse twist te geven aan een quiche, om soep pittiger te maken of voor een ouderwetse pan met nasi of bami. Ook is het een geweldige marinade voor kip. Hij blijft in een afgesloten potje ongeveer één week houdbaar in de koelkast, maar je kunt ‘’m ook prima invriezen in kleine porties.

Ingrediënten

VOOR 2-3 PORTIES

  • 1 ui in grove stukken
  • 2 tl sambal (kun je ook weglaten)
  • 3 tenen knoflook
  • 1 flinke eetlepel kerriepoeder (kerriepoeder van de Toko heeft veel meer smaak)
  • 4 el tamari
  • 5 el olijfolie voor bakken en braden (geen extra vierge)
  • 2 tl Ketoembar (gemalen koriander)
  • 1 tl Djaheé (gemalen gemberwortel)
  • 2 tl Djinten (gemalen komijnzaad)
  • 1 el citroensap

Print

Makkelijk bij het koken