EU_recepten_september_2019_uiensoep

Bereiding

VOORBEREIDING 15 MINUTEN - BEREIDING 60 MINUTEN

Verwarm de roomboter in de pan en fruit daarin de uien met de knoflook. Als de uien glazig beginnen te worden, voeg dan de tomatenpuree toe en laat nog even zacht meebakken. Voeg vervolgens de bouillon toe en laat ongeveer een uur zachtjes koken.
Tip: lekker met een flinke toef geraspte Parmezaanse kaas!

Ingrediënten

VOOR 5 PERSONEN

  • 1 kg. uien in ringen
  • 1 groot blikje tomatenpuree
  • Klontje roomboter
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 2,5 l. groentebouillon of water
  • Keltisch zeezout en peper naar smaak
  • Optioneel: 1-2 el. Johannesbroodpitmeel of 4 roggevolkorencrackers (fijngemalen) om te binden

Print

Makkelijk bij het koken