carola-van-bemmelen_eu_triple-chocolate-cheesecake

Bereiding

VOORBEREIDING 30 MINUTEN - BEREIDING 4-5 UUR

De bodem

Bekleed de bakvorm met bakpapier. Doe de ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine en hak deze helemaal fijn. Voeg 1-2 el water toe als het niet plakkerig wordt. Verdeel de bodem over de springvorm en duw goed aan. Zet het even apart.

De pure chocoladelaag

Doe voor de pure chocoladelaag de dadels in de keukenmachine en hak ze fijn. Voeg de overige ingrediënten toe, behalve de gehakte chocolade, en meng tot een pasta. Roer de gehakte chocolade er doorheen. Verdeel de chocoladelaag over de bodem. Zet deze tussentijds in de vriezer.

De melkchocoladelaag

Doe voor de melkchocoladelaag de cashewnoten in de keukenmachine. Zet deze aan en laat draaien tot de cashews pasta worden in een aantal minuten. Voeg de overige ingrediënten toe en meng tot het één geheel is. Verdeel de melkchocoladelaag over de pure chocoladelaag en zet de taart weer in de vriezer.

De bananenlaag

Doe voor de bananenlaag wederom de cashewnoten in de keukenmachine. Zet deze aan en laat draaien tot de cashews pasta worden in een aantal minuten. Voeg de overige ingrediënten toe en meng tot het één geheel is. Verdeel de bananenlaag over de melkchocoladelaag en zet deze afgedekt in de koelkast.

Laat de taart minstens 4 uur opstijven. Garneer met gehakte chocolade of rood fruit.

Ingrediënten

VOOR 1 SPRINGVORM VAN 24 CM

Voor de bodem

  • 200 g Medjoul dadels* zonder pit
  • 150 g amandelen
  • 150 g hazelnoten

Voor de pure chocolade laag

  • 125 g Medjoul dadels* zonder pit
  • 100 ml (plantaardige) room
  • 50 g cacao
  • 45 g kokosolie, gesmolten
  • 30 g cacaoboter, gesmolten
  • 1 tl vanillepoeder (van een vanillestokje)
  • 150 g chocolate chips of gehakte pure chocolade*

Voor de melkchocolade laag

  • 200 g cashewnoten
  • 50 g kokosolie, gesmolten
  • 50 g cacaoboter, gesmolten
  • 50 g cacao
  • 5 el amandelpasta
  • 5 el honing*
  • 3 el citroensap
  • 1 tl vanillepoeder (van een vanillestokje)

Voor de bananen laag

  • 200 g cashewnoten
  • 50 g kokosolie, gesmolten
  • 50 g cacaoboter, gesmolten
  • 3 el citroensap
  • 1 tl vanillepoeder (van een vanillestokje)
  • 4 rijpe bananen*, grof geprakt

Ter garnering: gehakte pure chocolade*

Print

Makkelijk bij het koken