EU-recepten-suikervrije-appelnotentaart

Bereiding

VOORBEREIDING 30 MINUTEN - BEREIDING 30 MINUTEN

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng in een kom het meel met de roomboter en het zout tot een stevig deeg. Laat dit even rusten. Doe een vel bakpapier in de bakvorm. Verdeel het deeg over de bodem en de wand van de bakvorm. Bak dit in ongeveer 15 minuten goudbruin en haal uit de oven.

Schil intussen de appels. Verwijder het klokhuis en snijd ze in dunne schijfjes. Doe alles bij elkaar in een grote schaal of pan en voeg de appelmoes erbij. Meng even goed door. Voeg vervolgens de kaneel toe naar smaak (veel of weinig). Stort het appelmengsel in de bakvorm en zet nog ongeveer 30 minuten in de oven. Let goed op dat de bovenkant van de taart niet verbrandt.

Strooi wat gemalen kokos over de taart ter garnering. Lekker met slagroom zonder suiker!

Tip: de taart is het lekkerste als je hem goed laat afkoelen en in de koelkast zet en de volgende dag eet. 

Ingrediënten

VOOR 8 STUKKEN

  • 1,5 kilo appelen (Elstar is lekker)
  • 1 pot appelmoes zonder suiker
  • Flink wat kaneel
  • 150 gr amandelmeel
  • 150 gr hazelnootmeel
  • 25 gr kokosmeel
  • 150 gr roomboter
  • Snufje zout

Extra nodig

Bakvorm van 24 cm, gemalen kokos

Print

Makkelijk bij het koken