EU_recepten_oktober-2019_spinaziequiche-met-zalm

Bereiding

VOORBEREIDING 30 MINUTEN - BEREIDING 15 MINUTEN

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de bladerdeegvellen zo neer dat er twee rijen van drie ontstaan – leg ze een beetje over elkaar en druk ze licht aan. Duw de randen een beetje omhoog zodat deze iets bol komen te staan. Prik gaatjes in het bladerdeeg, maar niet in de randen. Zet de taartbodem alvast 15 minuten in de oven.

Verwijder de graatjes van de zalm. Meng de crème fraîche met wat peper en zout. Haal de bodem weer uit de oven. Verdeel de crème fraîche over de bodem en vervolgens de spinazieblaadjes. Top met de stukjes zalm. Zet het nog 5 minuten in de oven.

Ingrediënten

VOOR 4 PERSONEN

  • 6 plakjes speltbladerdeeg*
  • 2 blikjes zalm (in totaal ongeveer 400 g) of verse zalmfilet
  • 200 ml crème fraîche
  • Handje babyspinazie, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak

Print

Makkelijk bij het koken