EU-member_recepten_augustus_speltbrood

Bereiding

VOORBEREIDING 15 MINUTEN - BEREIDING 45 MINUTEN

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Voeg alle droge ingrediënten samen in een kom en meng deze. Voeg in een andere kom de eieren en de melk samen en roer deze door elkaar.

Smelt het kokosvet en doe dit bij het natte mengsel. Voeg het natte mengsel bij het droge en roer goed door. Mocht het nog te nat zijn, voeg dan zoveel speltmeel bij als nodig totdat het een stevige massa wordt. Het deeg is perfect als het een beetje ´sticky´ is.

Bekleed een cakeblik met bakpapier en schep het beslag erin. Bak het vervolgens ongeveer 45 minuten op 180 graden in de voorverwarmde oven. Het brood is goed als je er met een satéprikker in kunt prikken zonder dat er beslag aan blijft zitten.

Haal het brood als het klaar is direct uit de bakvorm en laat het op een rooster afkoelen. Als het goed is klinkt het hol aan de onderkant als je erop tikt.

Ingrediënten

VOOR 1 BROOD

  • 400 gram volkoren speltmeel*
  • 200 ml plantaardige melk of water
  • 2 eieren
  • 5 el kokosvet
  • 1 tl natrium bicarbonaat (baking soda)
  • 2 tl Keltisch zeezout
  • Voeg naar wens nog een paar el met bijv. sesamzaad, zonnebloempitten, pompoenpitten e.d. toe

Print

Makkelijk bij het koken