eetgeluk-universiteit_recepten_november-2020_speculaasbonbons

Bereiding

VOORBEREIDING 15 MINUTEN - BEREIDING 25 MINUTEN

Smelt de chocolade op zeer laag vuur in een pannetje. Meng ondertussen de roomkaas, honing en speculaaskruiden. Zet de 10 bonbonvormpjes klaar. Doe in elk een theelepel chocolade. Doe vervolgens een beetje roomkaas in alle vormpjes, vorm het een klein beetje naar een balletje, voor zover dat lukt. Verdeel de rest van de chocolade over de vormpjes en probeer ervoor te zorgen dat de roomkaas volledig bedekt is. Zet de bonbons 10 minuten in de koelkast en serveer ze, of bewaar ze in de koelkast in een afgedekte trommel

Ingrediënten

VOOR 10 STUKS

  • 80 gram pure chocolade (bijvoorbeeld 74% pure chocolade van Lindt) *
  • 50 gram roomkaas
  • 1 tl honing *
  • 1 tl speculaaskruiden
  • Ook nodig: 10 papieren bonbonvormpjes

Print

Makkelijk bij het koken