eetgeluk-universiteit_recepten_november-2020_speculaas-appeltaart

Bereiding

VOORBEREIDING 30 MINUTEN - BEREIDING 45 MINUTEN

Verwarm de oven voor op 150 graden. Vet een springvom van 18 cm in en bekleed de onderkant met bakpapier.

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in plakken. Meng de appels met de speculaaskruiden en citroensap. Verhit de kokosolie in een pan en bak de appels zacht. Roer regelmatig en zorg ervoor dat het vuur niet te hoog staat. In ongeveer 10 minuten zijn de appels een stuk zachter, haal ze dan van het vuur.

Meng ze met de havermeel en amandelmeel en laat ze even staan. Maak ondertussen de bodem. Doe alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine en laat deze een tijd draaien tot alles goed gemengd is. Het mengsel mag grof zijn. Verdeel het deeg voor de bodem over de springvorm, zowel de onderkant als de randen. Doe de appels erin en duw het goed aan.

Zet de taart 45 minuten in de oven en laat vervolgens goed afkoelen. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Ingrediënten

VOOR TAART 18 CM

Voor de bodem

  • 100 gram witte amandelen
  • 75 gram havermout
  • 75 gram gedroogde abrikozen
  • 40 gram kokosolie, gesmolten
  • 1 el speculaaskruiden
  • 1 ei

Voor de vulling

  • 450 gram appels
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 2 el citroensap
  • 2 el kokosolie
  • 2 el havermeel
  • 2 el amandelmeel

Print

Makkelijk bij het koken