Eetgeluk-membership_recepten_juni-2020_snelle-tomaten-cremesoep

Bereiding

VOORBEREIDING 5 MINUTEN - BEREIDING 15 MINUTEN

Verhit de boter in een soeppan, pers de knoflook hierboven uit en roer de Italiaanse kruiden erdoor. Laat heel even bakken en giet dan de tomatenblokjes en de passata erbij. Roer het door en doe de creme fraiche er ook bij.

Breng aan de kook en zet dan het vuur lager en roer het zout erdoor. Na 10 minuten pluk je de basilicum fijn en roer je deze erdoor.

Liever een wat vollere maaltijdsoep? Rul dan eerst wat gehakt en voeg later nog wat groenten toe als bijvoorbeeld champignons, blokjes courgette of een zak met roerbakgroenten, nog steeds snel klaar en toch een hele maaltijd.

Ingrediënten

VOOR 6 PORTIES

  • 1 pak tomaten passata van 500 ml
  • 2 blikjes tomatenblokjes
  • 1 klein pakje creme fraiche
  • Handvol verse basilicum
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • Klontje roomboter of kokosolie
  • 2 tenen knoflook
  • ½ tl Keltisch zeezout

Print

Makkelijk bij het koken