Eetgeluk-membership_recepten_mei-2020_pindasoep-kippendij

Bereiding

VOORBEREIDING 10 MINUTEN - BEREIDING 30 MINUTEN

Verhit een soeppan en smelt daarin de kokosolie. Snipper de ui en pers de knoflook en bak deze samen even in de kokosolie. Doe hier ook de sambal en de gember (knoflookpers!) bij. Blus dit af met het water en doe de bouillonpoeder erbij en de soepgroenten en blijf even goed roeren tot de bouillonpoeder is opgelost.

Bak in wat kokosolie in een koekenpan de kippendij (die je in kleine stukjes hebt gesneden) even lichtbruin en voeg ze dan toe aan de soep. Doe de pindakaas met de tamarisaus in een kommetje en schep er een paar eetlepels bouillon uit de pan bij, meng dit goed door elkaar en giet het dan in de soep. Kneus de stengel citroengras en doe deze erbij in de soep.

Laat de soep lekker pruttelen tot de kip gaar is en de soep de juiste smaak heeft, breng eventueel nog op smaak met wat extra zout. Doe de soep in kommen en garneer met koriander.

Ingrediënten

VOOR 6-8 PORTIES

  • 4 kippendijfilets
  • 1 flinke ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 cm verse gemberwortel
  • 1 stengel citroengras (toko)
  • 3 tl gemalen koriander (Ketoembar)
  • 2 el Superbouillonpoeder van Rineke Dijkinga
  • 8 el pindakaas (100% pindakaas)
  • 2 el Saitaku Tamari Soy Sauce (Jumbo)
  • 1 tl sambal oelek (zonder suiker en toevoegingen, bijvoorbeeld van Inproba)
  • Klontje kokosolie extra vierge
  • 2 liter water
  • 300 gr soepgroenten of fijne roerbakgroenten

Print

Makkelijk bij het koken