eetgeluk-universiteit_recepten_oktober-2020_champignonsoep

Bereiding

VOORBEREIDING 5 MINUTEN - BEREIDING 15 MINUTEN

Fruit de ui en de knoflook aan in de soeppan. Als deze glazig zijn bak je de champignons (in plakjes) even mee. Bestrooi dit met wat paprikapoeder. Blus het dan af met de kokosmelk en de creme fraiche. Meng de arrowroot met wat water en maak er een papje van (net als maizena). Breng de soep aan de kook en roer het papje er rustig door. Breng de soep op smaak met zeezout.

Ingrediënten

VOOR 4-6 PORTIES

  • 500 ml kippenbouillon
  • 2 el creme fraiche
  • 150 ml kokosmelk
  • 1 klein uitje
  • 1 teentje knoflook
  • Snufje paprikapoeder
  • 1 el arrowroot
  • 1 doosje champignons
  • Zeezout naar smaak

Print

Makkelijk bij het koken