EU-recepten-sinaasappel-stoofkip

Bereiding

VOORBEREIDING 15 MINUTEN - BEREIDING 45 MINUTEN

Snijd de uien in stukjes en zet apart.

Snijd de tomaten, courgette en paprika ook in stukjes. Wrijf de kippenpoten in met wat olie en zout.

Verhit de olie in een ruime pan waar een deksel op kan. Bak hierin de kippenpoten aan beide kanten goudbruin. Leg de kippenpoten even apart op een bord.

Bak de ui zacht in de pan. Voeg de tomaten, courgette en paprika toe en roer regelmatig. Rasp ondertussen de sinaasappelschil en pers vervolgens het sap. Voeg de sinaasappelrasp en sap toe, samen met de saus en de olijven. Breng op smaak met zout en peper naar wens. Leg de kippenpoten er bovenop. Doe het deksel op de pan, zet het vuur laag en laat het 45 minuten heel zachtjes pruttelen.

Serveer met een groene salade.

Ingrediënten

VOOR 4 PERSONEN

  • 4 kippenpoten
  • 2 el kokosolie of roomboter
  • 2 uien
  • 6 tomaten
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 2 sinaasappels
  • 7 zwarte olijven gehalveerd
  • 3 el tamarisaus
  • 100 ml water
  • Zout en peper naar smaak

Print

Makkelijk bij het koken