EU_recepten_september_2019_scones-met-room-en-jam

Bereiding

VOORBEREIDING 20 MINUTEN - BEREIDING 10 MINUTEN

Verwarm de oven voor op 210 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng het speltmeel met de suiker, wijnsteenbakpoeder, vanille en zout. Klop het ei los met de boter. Zet 2 eetlepels hiervan apart voor het bestrijken van de scones voordat je ze in de oven doet. Meng de rest met de melk. Kneed de droge ingrediënten door de natte ingrediënten tot een mooi deeg.

Maak 8 rondjes van het deeg en druk ze redelijk plat, zoals koeken. Bestrijk met het boter en ei mengsel. Bak de scones in 10 minuten goudbruin. Laat ze even goed afkoelen en serveer ze met de lobbig geklopte slagroom en jam.

Ingrediënten

VOOR 8 SCONES

  • 250 gram volkoren speltmeel *
  • 2 el kokosbloesemsuiker*
  • 2 tl wijnsteenbakpoeder
  • 1 tl vanillepoeder, van een vanillestokje
  • Snufje zout
  • 50 gram boter, op kamertemperatuur
  • 1 ei
  • 75 ml (plantaardige) melk
  • 100 ml slagroom, lobbig geklopt
  • Ongezoete jam naar keuze *

Print

Makkelijk bij het koken