EU_recepten_maart-2020_salade-pesto

Bereiding

Maak de pesto door in de blender de blaadjes van een bos verse basilicum, de knoflook, de pijnboompitten en de Parmezaanse kaas te mengen met en een flinke scheut olijfolie (giet steeds iets bij tot het mengsel mooi smeuïg is).

Maak vervolgens de salade met alle ingrediënten (behalve de pijnboompitten). Meng alles door elkaar en doe een portie op een bord.

Schep een eetlepel verse pesto over de salade en garneer met een paar pijnboompitjes.

VOORBEREIDING 15 MINUTEN - BEREIDING 5 MINUTEN

Ingrediënten

VOOR 1 PERSOON

Pesto

  • 1 basilicumplantje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el pijnboompitten
  • 3 el parmezaanse kaas
  • Flinke scheut olijfolie

Salade

  • 1 zakje gemengde groene salade
  • 2 groentelepels gekookte quinoa
  • 10 cherrytomaatjes gehalveerd
  • 1/4 Komkommer in stukjes
  • 1 Stengel bleekselderij in stukjes
  • 1 eetlepel pijnboompitten

Print

Makkelijk bij het koken