eetgeluk-universiteit_recepten_romige-groentesoep-worst

Bereiding

VOORBEREIDING 10 MINUTEN - BEREIDING 25 MINUTEN

Verhit de olie in een grote pan. Doe er ui en knoflook in en smoor ze 5 minuten. Voeg wortel, knolselderij, tomaat, bouillon en oregano toe. Roer alles goed door elkaar en breng aan de kook. Draai het vuur laag, zet de deksel op de pan en laat de soep 20 minuten pruttelen tot de groenten gaar zijn. Breng de soep op smaak met peper en zout en pureer hem.

Bak de runderworst in kokosolie op lage temperatuur. Na ongeveer 20 minuten is deze klaar. Snij hem in dunne plakjes en meng dit door de soep.

TIP deze soep is lekker met allerlei soorten groenten en is daarom een perfecte manier om restjes groenten weg te werken. Maak gelijk een grote pan en vries het in porties in, altijd handig!

Ingrediënten

VOOR 2 PERSONEN

  • 300 g (biologische) runderworst
  • 500 ml groentebouillon
  • 100 g wortel in stukjes
  • 100 g tomaat in stukjes
  • 200 g knolselderij in stukjes
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 1 el oregano
  • Peper en zout naar smaak
  • Kokosolie

Print

Makkelijk bij het koken