2019-01 Koolrabi zalm rolletjes

Bereiding

VOORBEREIDING 30 MINUTEN - BEREIDING 5 MINUTEN

Maak een deeg van het havermeel. Voeg steeds een beetje water toe totdat er een mooie lobbige massa ontstaat. Eventueel kun je er nog een hand vol geraspte courgette en/ of geraspte wortel aan toevoegen met een hand grof gehakte peterselie. Bak de pannenkoekjes in een beetje kokosvet in de koekenpan.

Schil de koolrabi rasp deze grof. Eventueel kun je de geraspte koolrabi in een vergiet doen en daar 1 volle waterkoker met gekookt water overheen gieten. Op die manier is de ergste ‘rauwheid’ eraf.

Snipper de gerookte zalm. Maak een dressing van 1 grote beker crème fraiche met peper, zout, 1 eetlepel dille en een theelepel scherpe mosterd. Dressing, rucola en zalm mengen met geraspte koolrabi.

Doe het mengsel op een pannenkoekje en rol dit op. Snijd het vervolgens in rolletjes van 3 cm breed of eet het zo op.

Ingrediënten

VOOR 4 PERSONEN

Voor de pannenkoekjes

  • 200 gram havermeel
  • Optioneel: 2-3 handen geraspte courgette of geraspte wortel of grofgehakte peterselie

Voor de vulling

  • 1 koolrabi
  • 2 flinke handen rucola
  • 2 verpakkingen gerookte zalm
  • 1 grote beker crème fraiche
  • 1 el dille
  • 1 tl scherpe mosterd

 

Print

Makkelijk bij het koken