eetgeluk-universiteit_recepten_november-2020_rode-kidneybonen-spread

Bereiding

VOORBEREIDING 5 MINUTEN - BEREIDING 5 MINUTEN

Laat het blikje rode kidneybonen uitlekken, pureer dit in de keukenmachine, samen met de ui, knoflook en de notenpasta. Goed pureren zodat het luchtig wordt. Breng het geheel op smaak met peper en zout en voeg citroensap toe voor de frisheid.

Tip: eventueel kun je nog een rode biet toevoegen aan het geheel voor een mooie rode kleur en een iets zoetere smaak.

Ingrediënten

VOOR 2-3 PORTIES

  • 1 blikje rode kidneybonen (je kunt ook 1 mok gedroogde kidneybonen gebruiken; deze dien je wel 1 nacht in ruim water te weken)
  • Een klein uitje, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el notenpasta
  • Citroensap

Print

Makkelijk bij het koken