EU_recepten_maart-2020_rabarber-appeltaart

Bereiding

VOORBEREIDING 15 MINUTEN - BEREIDING 30 MINUTEN

Meng het amandelmeel, de roomboter, het ei, de abrikozen en een snufje zout tot een deegbal. Leg een vel bakpapier in de deegvorm (quiche- of springvorm). Doe het deeg in de vorm en duw dit uit tot je een taartbodem met opstaande rand hebt.

Snijd de rabarberstengels in grove stukken. Kook deze kort in water met 1 el honing en laat uitlekken.

Schil een appel en snijd deze in blokjes. Roer appel en rabarber met een snufje kaneel en de appelmoes door elkaar en vul hier de taartbodem mee. Ongeveer 30 minuten bakken op 175 graden.

Laat afkoelen en garneer dan met rood fruit.

Ingrediënten

VOOR 1 TAART

  • 150 g amandelmeel
  • 100 g roomboter
  • 1 ei
  • Snufje zout
  • 5 gewelde gedroogde abrikozen in stukjes
  • 1 el honing*
  • 4 stengels rabarber
  • 1 appel in stukjes
  • 1 kleine pot appelmoes ongezoet
  • Rood fruit naar keuze

Print

Makkelijk bij het koken