EU_recepten_oktober-2019_quinoa-vijgenmuffins

Bereiding

VOORBEREIDING 20 MINUTEN - BEREIDING 30 MINUTEN

Verwarm de oven voor op 175 °C. Zet een muffinvorm met 12 vormpjes klaar.

Doe 300 ml water met de quinoa en vijgen in een pannetje en breng het aan de kook, met de deksel op de pan. Kook volgens de aanwijzingen op de verpakking van de quinoa.

Meng ondertussen de kwark, vanille, appel, rasp en sap van de sinaasappel, roggemeel, wijnsteenbakpoeder, chiazaadjes, lijnzaad en zout.

Roer de afgekoelde quinoa en vijgen erdoorheen. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en zet ze 30 minuten in de oven. Laat ze even goed afkoelen.

Ingrediënten

VOOR 12 STUKS

  • 50 g quinoa
  • 100 g gedroogde vijgen, fijngehakt*
  • 250 g volle kwark
  • 1 tl vanillepoeder, van een vanillestokje
  • 2 geraspte appels
  • Rasp en sap van 1 sinaasappel
  • 150 g roggemeel
  • 2 tl wijnsteenbakpoeder
  • 2 el chiazaadjes
  • 2 el lijnzaad
  • Snufje zout

Print

Makkelijk bij het koken