2019-01 Quinoa nasi

Bereiding

VOORBEREIDING 3 UUR - BEREIDING 15 MINUTEN

Marineer de kip
Meng de kipfilet in een kom met de peper, zout, kardemompoeder, gemalen korianderzaad (ketoembar), gemalen komijn (djinten), laos, djahé (gemberwortel), kerriepoeder en kurkuma (koenjit. Voeg wat olijfolie en een scheut tamarisaus toe. Voeg de knoflook erbij en roer het geheel goed door elkaar. Zet dit mengsel tenminste 3 uur in de koelkast te marineren.

Maak de nasi
Kook voldoende quinoa volgens de verpakking en bak ondertussen de gemarineerde kip in een braadpan of wok. Voeg een zak Thaise wokgroenten toe (of Chinese wokgroenten als je het iets minder scherp wilt maken) met een klein scheutje water en de kokosrasp.

Zet het vuur zacht en bak de kip met de groenten gaar. Giet de rijst af en voeg toe aan de kip. Goed omscheppen en 3 minuten met het deksel van de pan laten staan, nog 1 maal omscheppen en serveren.

Tip: hou je niet van quinoa, kies dan voor bloemkoolrijst of evt. zilvervliesrijst.

Bereiding

VOOR 4 PERSONEN

  • Quinoa voor 4 personen of zilvervliesrijst of bloemkoolrijst (zie verpakking)
  • 1 zak Thaise wokgroenten (pittig) of Chinese wokgroenten (mild)
  • 2 el kokosrasp
  • 500 gram kipfilet in stukken
  • 1 tl kardemompoeder
  • 1 tl gemalen korianderzaad (ketoembar)
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)
  • 1 tl laos
  • 1 tl djahé (gemalen gember)
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl kurkuma (koenjit)
  • Biologische tamarisaus
  • 1 tenen knoflook gesnipperd
  • Olijfolie
  • Snufje peper en zout naar smaak

Print

Makkelijk bij het koken