eetgeluk-universiteit_recepten_september-2020_hartige-taart-courgette

Bereiding

VOORBEREIDING 15 MINUTEN - BEREIDING 45 MINUTEN

Verwarm je oven voor op 180 graden. Snipper de ui en snijd de courgette in kleine blokjes en de champignons in plakjes. Verhit een klontje boter in een hapjespan en bak hierin de gerookte kip met de courgette, de ui en de champignons. Knijp de knoflook erboven uit.

Doe de eieren en de room met het zout, de peper en de basilicum in de blender en blend tot een romige, lobbige massa. Meng dit eimengsel nu door de groenten met gerookte kip en doe het in de bakvorm. Snijd de mozzarella in plakken en leg dit bovenop de taart. Bak hem af in de hete oven in ongeveer 45 minuten.

Ingrediënten

VOOR 4 PERSONEN

  • 2 courgettes
  • 200 gr champignons
  • 200 gr gerookte kip in blokjes
  • 1 teen knoflook
  • 1 flinke ui
  • 4 eieren
  • 200 ml haverroom
  • Handje verse basilicum
  • 1 bol mozzarella
  • Klontje roomboter of kokosolie
  • Zout, peper

Print

Makkelijk bij het koken