Eetgeluk-membership_recepten_juni-2020_groententaart

Bereiding

VOORBEREIDING 20 MINUTEN - BEREIDING 35 MINUTEN

Verwarm de oven voor op 200 graden en leg de plakjes bladerdeeg op het aanrecht om te ontdooien. Snijd de courgettes en de aubergine met een kaasschaaf in dunne plakjes en snijd ook de tomaten in dunne plakken.

Doe de eieren met de feta en de knoflook in de blender en doe er wat peper en zout bij. Neem een ovenschaal en leg hierin een vel bakpapier, vet de zijkanten even in met wat boter. Bekleed de schaal met bladerdeeg en druk het goed aan zodat alle naadjes aan elkaar zitten.

Leg de plakjes courgette en aubergine om en om met de plakken pompoen in rijen op het deeg in de ovenschaal. Giet hierover het mengsel uit de blender, bestrooi met bieslook en verdeel dan de plakjes tomaat. Bestrooi eventueel nog met wat geraspte (geiten)kaas. Zet de taart ongeveer 35 minuten in de oven, hij is klaar als het ei gestold is en het bladerdeeg bruin is.

Tip: je kunt ook een bodem maken van omelet.

Ingrediënten

VOOR 4 PERSONEN

  • 1 pakje speltbladerdeeg of spelt pizzadeeg (Jumbo)
  • 2 courgettes
  • 1 aubergines
  • 1 pak pompoenplakken (kant en klaar bij de supermarkt)
  • 3 grote tomaten
  • 4 eieren
  • 60 gr feta
  • 2 el verse bieslook
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl Funghi Trifolati kruiden van Jonnie Boer
  • ½ tl roomboter of kokosolie

Print

Makkelijk bij het koken