eetgeluk-universiteit_recepten_november-2020_dark-chocolate-brownies

Bereiding

VOORBEREIDING 15 MINUTEN - BEREIDING 30 MINUTEN

Verwarm de oven voor op 175 graden. Smelt de kokosolie in een pannetje. Mix de appelmoes, kokosolie, eieren en melk in een blender of met een garde. Voeg het amandelmeel, cacao, zout, vanillepoeder en wijnsteenbakpoeder toe. Giet het beslag in een kom en roer de geraspte wortel hier doorheen. Vet een vierkante ovenschaal in met olie en bekleed deze met bakpapier. Doe het mengsel in de ovenschaal en verdeel het gelijkmatig. Zet de brownie 30 minuten in de oven en laat volledig afkoelen. Bewaar in de koelkast.

Ingrediënten

VOOR OVENSCHAAL 22 X 22 CM

  • 200 gram ongezoete appelmoes
  • 100 gram amandelmeel
  • 75 gram cacao
  • 100 gram geraspte wortel
  • 75 ml (plantaardige) melk
  • 2 eieren
  • 165 gram kokosolie
  • Snufje zout
  • 2 tl wijnsteenbakpoeder
  • 1 tl vanillepoeder
  • Eventueel: honing naar smaak *

Print

Makkelijk bij het koken