eetgeluk-universiteit_recepten_oktober-2020_perencrumble-taart

Bereiding

VOORBEREIDING 20 MINUTEN - BEREIDING 30 MINUTEN

Verwarm de oven op 200 graden. Vet een rechthoekige ovenschaal van 20 cm x 30 cm in en bekleed deze met bakpapier. Schil alle peren, verwijder de klokhuizen en snijd ze in stukjes. Verhit de boter in een ruime pan (bijvoorbeeld een soeppan) en bak hierin kort de stukjes peer. Roer af en toe tot ze wat zachter worden. Roer de kaneel, rozijnen en citroensap erdoorheen en verdeel de peren over de ovenschaal. Kneed het speltmeel met de roomboter, kaneel, kokosrasp en dadels. Kneed alles door elkaar en verdeel de topping kruimelig over de peren. Zet ze 30 minuten in de oven. Serveer eventueel met slagroom of kokosslagroom.

Ingrediënten

VOOR 6 PORTIES

Voor de vulling

  • 6 grote en rijpe peren
  • 50 g roomboter of kokosolie
  • 1 tl kaneel
  • Sap van 1 citroen
  • 50 ml (plantaardige) room
  • 150 g rozijnen*

Voor de topping

  • 125 g speltmeel
  • 75 g roomboter of kokosolie, in blokjes
  • 75 g gehakte gedroogde dadels
  • 1 tl kaneel
  • 50 g kokosrasp
  • Eventueel serveren met: slagroom of kokosslagroom

Print

Makkelijk bij het koken