eetgeluk-universiteit_recepten_oktober-2020_pasta-maaltijdsalade

Bereiding

VOORBEREIDING 15 MINUTEN - BEREIDING 5 MINUTEN

De kip bak je met wat peper, zout en Italiaanse kruiden tot het gaar is. Kook ondertussen de eieren hard. Kook ook meteen alvast de pasta beetgaar, als deze klaar is spoel je hem koud af en laat je nog even verder afkoelen.

Snijd de avocado, de paprika’s, de komkommer en ijsbergsla klein. Dan meng je alles in een grote kom.

Voor de dressing meng je de olijfolie met het citroensap, de mosterd en de honing tot een gladde dressing deze dressing meng je er ook door. Dan voeg je de pasta erbij en meng je alles goed door elkaar. Rooster de pijnboompitjes even kort in een droge koekenpan.

Serveer op een bord en verdeel de kip over de borden. Strooi als laatste de pijnboompitjes en granaatappelpitjes erover.

Ingrediënten

VOOR 4 PERSONEN

  • 400 gr kippendij in stukjes
  • Italiaanse kruiden
  • 1/4 krop ijsbergsla
  • 3 eieren
  • 50 gr pijnboompitjes
  • 1/2 zak speltpasta
  • Klein bakje granaatappelpitjes
  • 2 gele paprika's
  • 1/4 komkommer
  • 2 avocado's
  • 6 el Olijfolie
  • Sap van een halve citroen
  • 1 tl honing
  • 1 tl mosterd

Print

Makkelijk bij het koken