EU_recepten_september_2019_pasta-pesto-tomaat

Bereiding

VOORBEREIDING 10 MINUTEN - BEREIDING 15 MINUTEN

Breng water aan de kook voor de pasta en bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Maak de pesto in de blender door alle blaadjes van de basilicumplant af te halen en in de blender te doen. Voeg hierbij de olijfolie (je hebt zoveel nodig tot het mengsel stevig is, maar wel smeuig), de parmezaanse kaas en de pijnboompitten. Blend tot een smeuïg geheel.

Maak vervolgens de saus door de uitjes en de knoflook kort te bakken in de olie. Voeg vervolgens de kip toe en bestrooi de kip met de Caribbean kruien en een beetje zout. Laat 10 minuten rustig door bakken tot de kip gaar is. Voeg vervolgens de creme fraiche toe en de pesto en laat nog heel even zachtjes pruttelen.

Zodra de pasta gaar is giet je haar af en voeg je haar samen met de saus. Roer tot slot de stukjes tomaat erdoor.

Ingrediënten

VOOR 4 PERSONEN

  • 600 gr. kipdijfilet in stukjes
  • 1 klein bakje creme fraiche
  • 1 uitje, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 4 grote tomaten in blokjes
  • 1 el. Caribbean kruiden (Jonny Boer)
  • Spelt pasta voor 4 personen

Voor de pesto

  • Half zakje parmezaanse kaas
  • Flinke scheut olijfolie
  • 2 el. pijnboompitten
  • Basilicumplantje

Print

Makkelijk bij het koken