eetgeluk-universiteit_recepten_oktober-2020_courgettepasta-pizzasaus

Bereiding

VOORBEREIDING 5 MINUTEN - BEREIDING 20 MINUTEN

Maak van de courgettes spaghettislierten met behulp van een Spirali, of koop kant en klare courgetti. Smelt een klontje boter in een hete hapjespan en rul daarin het gehakt gaar, knijp ondertussen de knoflook erboven uit en voeg de Italiaanse kruiden er aan toe. Snijd de champignons in dunne plakjes en voeg ze toe aan het gehakt en voeg ook meteen de twee blikjes tomatenblokjes erbij en het zout en de peper. Laat de saus nu zo’n 20 minuten pruttelen.

Verhit een andere pan en smelt daarin het andere klontje boter. Doe de courgetti hierin en schep dit twee minuten al bakkend om. Schep de courgetti op de borden en serveer met de saus. Bestrooi met de Parmezaanse kaas.

Ingrediënten

VOOR 4 PERSONEN

  • 3 a 4 courgettes
  • 400 gr rundergehakt
  • 4 el Italiaanse kruiden
  • 2 tenen knoflook
  • 2 blikjes tomatenblokjes
  • ½ tl zout
  • 1 bakje champignons
  • Peper naar smaak
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 2 klontjes roomboter of kokosolie

Print

Makkelijk bij het koken