EU-member_recepten_juli-2020_paprika-gazpatcho

Bereiding

VOORBEREIDING 35 MINUTEN - BEREIDING 5 MINUTEN

Doe in een ovenschaal: de halve groene en een hele rode paprika in grove stukken. Voeg ook de halve rode ui toe. Doe er een scheut olijfolie over en wat peper en zout en grill ongeveer 30 minuten in de oven op 180 graden. Laat afkoelen.

Schil de komkommer en snijd deze in grove stukken. Doe deze in de blender. Voeg het afgekoelde mengsel uit de oven toe samen met de pot tomaten pomodori (zonder suiker) en pureer tot het een romige massa is geworden. Voeg vervolgens de rode wijnazijn toe en pureer nog even. Maak de soep evt. dunner met een beetje water. Maak op smaak met tabasco, peper en zout.

Eet de soep koud en garneer met stukjes komkommer of wat fijngesneden peterselie.

Ingrediënten

VOOR 4-6 PORTIES

  • 1/2 groene paprika in stukken
  • 1 rode paprika in stukken
  • 1/2 rode ui in stukken
  • Olijfolie
  • 1 komkommer
  • 1 pot tomaten pomodori
  • 2 el. rode wijnazijn
  • Tabasco (naar smaak)
  • Peper en zout naar smaak
  • Fijngesneden peterselie

Print

Makkelijk bij het koken