Eetgeluk-membership_recepten_mei-2020_groente-curry-mango

Bereiding

VOORBEREIDING 10 MINUTEN - BEREIDING 15 MINUTEN

Snijd eerst alle groenten klein. Verhit dan de kokosolie in een wok, laat goed heet worden. Voeg dan de uien en knoflook toe en als deze glazig zijn knijp je ook de gember uit met de knoflookpers (handig!) en de kurkumawortel. Doe dan ook de rest van de groenten erbij en roer goed door.

Strooi de Ao Nori erover en voeg de Sole en de kokosmelk toe en laat de curry dan even sudderen op een lager vuur en kook intussen de mihoen gaar. Serveer de rijst met de curry en strooi er bij iedereen een handje cashewnoten overheen.

Ingrediënten

VOOR 4 PERSONEN

  • 1 spitskool
  • 2 uien
  • 1 prei
  • 1 courgette
  • 1 doosje champignons
  • 2 tenen knoflook
  • 2 cm gember
  • 1 cm verse kurkumawortel of 1 tl kurkumapoeder
  • 1 el Ao Nori (= zeewierpeterselie)
  • 4 el Sole (= oplossing van Keltisch Zeezout)
  • 4 handjes cashewnoten
  • 200 ml kokosmelk
  • Klontje kokosolie (extra vierge)
  • 1 pak mihoen (4 van die schijven)

Print

Makkelijk bij het koken