Eetgeluk-membership_recepten_mei-2020_gevulde-paksoi-pakketjes

Bereiding

VOORBEREIDING 15 MINUTEN - BEREIDING 25 MINUTEN

Verwarm je grill voor. Haal de bladen van de paksoi los en stoom ze even heel kort tot ze soepel, maar niet te slap zijn. Rul het kipgehakt in een pan in een beetje boter en doe de knoflook, de kruiden en de kleingesneden prei erbij. Doe de champignons heel even kort in de blender zodat je ze grof hakt en doe dit ook bij het kipgehakt, breng op smaak met peper en zout. Let op dat je maar 2 of 3 champignons tegelijk in de blender doet en echt kort even aanzetten, anders heb je mousse.

Doe hetzelfde met de courgette, snijd het even in grove stukken en doe ze in de blender om ze fijn te hakken, maar een paar stukken tegelijk in de blender doen. Doe dit ook in de pan erbij en laat even beetgaar worden.

Kluts de eieren even los en giet deze in de pan en roer direct goed door. Als het ei is gestold haal je de pan van het vuur. Leg steeds een blad paksoi op je keukenplank, leg er een hoopje van het gehaktmengsel op en rol het blad op. Leg deze rolletjes in een ovenschaal, bestrooi ze, als je wilt, met geraspte kaas en zet ze onder de grill tot de kaas gesmolten is.

Ingrediënten

VOOR 4 PERSONEN

  • 2 stronken paksoi
  • 300 gr kipgehakt
  • 1 doosje champignons
  • 1 courgette
  • 1 prei
  • 1 el Funghi Trifolati kruiden (Jonnie Boer)
  • 1 teen knoflook
  • 4 eieren
  • Peper, zout
  • Optioneel: geraspte geitenkaas

Print

Makkelijk bij het koken