de-gelukkige-eter_EU_recepten_mei-2019_notenburger-met-salade

Bereiding

VOORBEREIDING 10 MINUTEN - BEREIDING 10 MINUTEN

Zet de avond tevoren de cashewnoten in een kommetje met water. Zoveel dat ze net onder staan. Laat de noten de hele nacht wellen.

Giet de volgende dag de cashewnoten af en pureer ze met een staafmixer glad. Snijd de zoete aardappel in blokjes en kook deze in 10 min gaar. Snijd ondertussen de courgette in blokjes en snipper de ui. Bak de ui en de courgette tot ze gaar zijn. Pureer alle groenten bij elkaar, voeg ook de tomatenpuree toe. Breng op smaak met de kruiden.

Doe het notenmeel en de natte noten bij elkaar. Dan ga je de groenten voorzichtig toevoegen. Zorg dat je niet direct teveel doet, want dan valt je burger uit elkaar. (Het kan dus zijn dat je wat overhoudt van je groente mengsel. Wanneer je een mooie stevige burger hebt kan je hem bakken. Je kan voor het gemak natuurlijk ook een paar kleine burgers maken. Als je een goede verhouding hebt zal de burger niet uit elkaar vallen en lijkt hij zelfs op een echte hamburger!

Meng de sla met de wortel, tomaat en komkommer. Meng de olijfolie met de appelazijn tot een dressing en giet dat er overheen.

Ingrediënten

VOOR 1 PERSOON

Voor de burger

  • 80 gr notenmeel
  • 40 gr cashewnoten
  • 50 gr courgette
  • 100 gr zoete aardappel
  • ¼ ui
  • 2 cm rauwe wortel
  • 1 tl tomatenpuree
  • Zout
  • Peper
  • Kerrie
  • Koriander
  • Komijn
  • Mosterdpoeder

Voor de salade:

  • Een grote hand sla
  • 1 geraspte wortel
  • 1 tomaat
  • ¼ komkommer
  • 1 el olijfolie
  • ½ el appelazijn

Print

Makkelijk bij het koken