EU-recepten-notenbrood

Bereiding

VOORBEREIDING 25 MINUTEN - BEREIDING 1 UUR

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng de gemalen noten in een grote kom samen met de kokossnippers, worteljulienne, zonnebloempitten, pompoenpitten, sesamzaad en abrikozen door elkaar. Voeg de vanillepoeder toe en meng nogmaals door. Voeg de eieren toe en smelt intussen het kokosvet in een pannetje. Meng dit ook door het deeg. Spatel de appelstukjes door het beslag en roer tot slot voorzichtig het natrium-bicarbonaat erdoor samen met het citroensap.

Bekleed een cakevorm met bakpapier en doe het beslag in de vorm. Dek af met aluminiumfolie. Bak het brood vervolgens een half uur met aluminiumfolie en daarna nog een halfuur zonder folie tot het goudbruin van kleur is.

Je kunt het brood prima invriezen in plakken. Zo heb je gelijk een dagelijkse portie te pakken.

Ingrediënten

VOOR 1 BROOD

  • 150 gr grofgemalen noten
  • 100 gr worteljulienne (geraspte wortel)
  • 3 el kokossnippers
  • 3 el zonnebloempitten
  • 3 el pompoenpitten
  • 3 el sesamzaad
  • 100 gr gedroogde en gewelde abrikozen in kleine stukjes
  • 1 tl vanillepoeder
  • 6 eieren
  • 1 flinke el kokosvet
  • 2 appels in kleine stukjes
  • 1 tl natrium-bicarbonaat (baking soda)
  • sap van een halve citroen

Print

Makkelijk bij het koken