EU-member_recepten_augustus_mediterraanse-pizza

Bereiding

VOORBEREIDING 15 MINUTEN - BEREIDING 30 MINUTEN

Verwarm de oven voor op 170 graden. Leg je bakplaat alvast klaar – het bakpapier komt later.

Hak in een keukenmachine de cashewnoten fijn. Voeg de kokosmeel, havermeel, eieren, kokosolie, bakpoeder en zout toe en meng goed. Als het deeg nog te droog is, voeg dan optioneel nog wat water toe, maar wees voorzichtig dat je niet teveel doet waardoor het deeg te plakkerig wordt.

Neem het deeg uit de keukenmachine en leg het op een bakpapiervel. Druk het een beetje uit en leg er nog een bakpapiervel bovenop. Rol met een deegroller de bodem naar gewenste dikte. Haal het bovenste bakpapiervel van de pizzabodem af en druk de randen een beetje aan.

Leg de pizzabodem op de bakplaat. Zet deze 12-15 minuten in de oven.
Haal de pizza uit de oven (laat de oven aanstaan) en beleg je pizza eerst met de passata, vervolgens met de paprika, fetakaas en oregano, zet deze vervolgens nog eens 12-15 minuten in de oven. Serveer met rucola en een lekkere scheut olijfolie.

Ingrediënten

VOOR 1 PIZZA

  • 200 gram cashewnoten
  • 80 gram kokosmeel
  • 50 gram havermeel
  • 2 eieren
  • 2 el kokosolie
  • 2 tl wijnsteenbakpoeder
  • Flinke snuf zout
  • Eventueel: 1-5 el water
  • 4 el passata (gehakte tomaten)
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 paprika in stukjes
  • 150 gram fetakaas, gekruimeld
  • Wat rucola voor erbij

Print

Makkelijk bij het koken