eetgeluk-universiteit_recepten_november-2020_kruidnoot-truffels

Bereiding

VOORBEREIDING 15 MINUTEN - BEREIDING 25 MINUTEN

Smelt de chocolade op zeer laag vuur in een pannetje. Doe ondertussen de dadels, cacao, kokosolie en melk in een keukenmachine en pureer. Zet de bonbonvormpjes klaar. Doe in elk een theelepel chocolade. Verdeel vervolgens de kruidnoten over de vormpjes. Maak balletjes van de chocoladefudge ter grootte van de kruidnoten en duw deze zachtjes op de kruidnoten. Verdeel de rest van de gesmolten chocolade over de vormpjes en probeer ervoor te zorgen dat de pepernoten en fudge volledig bedekt zijn. Zet ze bonbons 10 minuten in de koelkast en serveer ze, of bewaar ze in de koelkast in een afgedekte trommel.

Ingrediënten

VOOR 8 STUKS

  • 8 kruidnoten
  • 80 gram pure chocolade (bijvoorbeeld 92% pure chocolade van Vivani) *
  • 3 Medjoul dadels *
  • 1 el cacao
  • 1 el kokosolie, gesmolten
  • 3 el (plantaardige) melk
  • Ook nodig: 8 papieren bonbonvormpjes

Print

Makkelijk bij het koken